‘Zavatriralo’ se oko komaraca! Svi imaju rješenje! Komarci ni ne znaju što im se sprema!

Pitanje je bilo za koliko vremena i novaca vjeruju riješiti problem komaraca. I svi su, zapravo, govorili dobro, svi žele isto, ali su se redom optuživali tko je, kada i gdje, u svojim prilikama, zakazao.

Dnevnik.hr NoveTV je danas imao ‘online’ sučeljavanje kandidata za gradonačelnika Osijeka. Iz svojih prostorija javili su se video linkom pozvani Goran Kušec (SDP), Ivan Radić (HDZ), Berislav Mlinarević (Nezavisni, DP, Most, Hoćemo) i Vladimir Šišljagić (SSiB). Nakon što su na izravne upite ‘trančirali’ mandate Ivana Vrkića, govorili o tome po čemu će njih građanke i građani Osijeka jednom pamtiti kao realizirane gradonačelnike, na ‘menu’ su stigli komarci. Jedan od osječkih ozbiljnih problema za ljepuškaste ljetne večeri je neizostavno bilo ‘glavno jelo’ debate. Tu su se, štoviše, ozbiljnije potegle replike, replike na replike.

Svi imaju rješenje za komarce, svi kandidati do jednog. Komarci ni ne znaju što im se sprema. Pitanje je bilo za koliko vremena i novaca vjeruju riješiti problem komaraca. I svi su, zapravo, govorili dobro, svi žele isto, ali su se redom optuživali tko je, kada i gdje, u svojim prilikama, zakazao.

Temu je otvorio Kušec, ustvrdivši kako močvarno okruženje, Drava i Dunav u blizini, onemogućavaju rješavanje pitanja komaraca u potpunosti, a da svatko tko ustvrdi kako može riješiti pitanje u potpunosti, zapravo ne govori istinu. Potom se pozvao na inozemne primjere, ali i uključivanje stručnjaka sa Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, Odjela za biologiju. Napokon, ustvrdio je da se pitanje komaraca ne rješava u jednom mandatu.

Članak u cijelosti pročitajte ovdje.