TEA MIROŠEVIĆ ZUBONJA dr.med.

kandidatkinja za dogradonačelnicu Osijeka

Na osječkoj društveno-političkoj sceni aktivna sam dvadesetak godina. Rođena sam prije 46 godina u Splitu, a 1994. godine doselila sam u tada još uvijek ratom okruženi Osijek kako bi započela studij na Medicinskom fakultetu.

Po završetku studija nisam se vratila u svoj rodni Split, jer Osijek od samog dolaska doživljavam svojim gradom. U Osijeku sam zasnovala obitelj, pronašala posao i prijatelje.
Danas sam zaposlena u KBC Osijek na Klinici za neurologiju  kao specijalist neurolog, subcpecijalist neuroimunologije, te kao asistent na Katedri za neurologiju Medicinskog fakulteta u Osijeku. 

Aktivnim sudjelovanjem u društvenom životu i jednom vrstom politike, tada studentske, počela sam se baviti  za vrijeme studija sudjelujući u kreiranju studentskog standarda i života studenata u gradu Osijeku kao predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Osijeku. I po završtku studija nastavila sam društveni aktivizam, te sam u svom djelovanju uvijek promicala kako nam cilj treba biti dosegnuti stupanj međusobnog uvažavanja i tolerancije, te odgovornosti prema potrebama i razvoju Grada, bez obzira na političke razlike i bez obzira na stranke iz kojih pojedinci dolaze. 

Moja suradnja s današnjim kandidatom za gradonačelnika, Goranom Kušecom i ostalim članovima tima, nastala je kada smo zaključili kako dijelimo iste vrijednosti i ciljeve kojima se vodimo u svome radu.

Povezala nas je zajednička vizija razvoja Osijeka, načina na koji bi se političari trebali ponašati, uloge politike u razvoju gospodarstva, ali i civilnog i građanskog društva u našem gradu.

Kroz svoj profesionalni rad upoznata sam sa svim manjkavostima zdravstvenog sustava, i iako Grad nema ingerencije nad zdravstvenim ustanovama koje su ustrojene na području Grada, samim tim što su u službi građana Osijeka nužna je i potrebna suradnja i interes vodstva grada u planiranju infrastrukture koja je potrebna da te ustanove budu u službi građana. Svaka dosadašnja suradnja nastaje stihijski, u trenutcima nužne potrebe za suradnjom, bez jasnog plana razvoja i bez jasnog cilja. 

Kao kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika, zajedno s nizom stručnjaka uključena sam u izradu programa unaprijeđenja i reorganizacije sustava zdravstva i socijalne skrbi koji bi građanima Osijeka omogućio veću, adekvatniju i dostupniju pomoć koju trebaju ostvariti kroz navedene djelatnosti. 

Kroz unapređivanje rada gradske uprave, omogućavanje dostupnosti gradske uprave građanima, smatram da mogu dati veliki doprinos osječkoj političkoj sceni, te da stanovnici Osijeka zaslužuju bolje. 

Vrijeme je da život u Osijeku gradimo suradnjom, a ne političkim prepucavanjima! 
Na nama je odgovornost da vodimo računa o maksimalnoj brizi na naše građane i da se vodimo mudrošću izreke da ništa od ovoga nije naše, nego da smo sve posudili u ime budućnosti naše djece!