Predstavljene kandidatkinje za zamjenice gradonačelnika

Probudimo naš grad!

Tihana Tomljanović: Želim da se svi zajedno pokrenemo i probudimo naš grad, koji se spletom okolnosti našao u nekoj vrsti (samo)izolacije

Tea Mirošević Zubonja: Vodimo se mudrošću izreke kako ništa od ovoga nije naše, nego da smo sve posudili u ime budućnosti naše djece!

Kandidat za gradonačelnika Osijeka, prof.dr.sc. Goran Kušec, danas je predstavio kandidatkinje za zamjenice gradonačelnika Osijeka. 

– Podzastupljenost žena u politici, ali i u većini upravljačkih segmenata, problem je čitavog hrvatskog života. Stoga smo bili ustrajni u tome, ne samo da poštujemo načelo rodne ravnopravnosti prilikom odabira kandidatkinja za zamjenice gradonačelnika, nego da tom prilikom itekako vodimo računa o stručnim vrijednostima i kriteriju prema kome u budućoj gradskoj upravi budu zastupljene osobe bez primarno stranačke odrednice. Uzimajući u obzir horizontalnost upravljanja nasuprot vertikali o kojoj možemo čuti u nekim drugim političkim izričajima, odlučili smo se za nestranačke, stručne i dokazane osobe. To su Tihana Tomljanović i Tea Mirošević Zubonja, dr.med. – rekao je Kušec.  

Tihana Tomljanović je kreativna poduzetnica koja ne želi da Osječani, a osobito mladi, ostanu na margini događanja, a Osijek tek zaboravljeni grad na dalekom hrvatskom istoku. Dokazana legica, društveno angažirana u nevladinom sektoru i osoba koja svojim primjerom pokazuje kako se može živjeti od vlastitog rada. Nestranačka osoba bez dana iskustva u klasičnoj politici.

Tea Mirošević Zubonja, doktorica je medicine, specijalist neurolog i asistentica na Medicinskom fakultetu. Rođena Splićanka koja je devedesetih godina došla u Osijek i tu ostala. I ne samo da je ostala, nego je upravo tu pustila korijenje angažirajući se puno šire izvan prostora osječke bolnice. Od studentskog zbora nekada, do Hrvatske udruge bolničkih liječnika (HUBOL-a) danas. Doktorica s kratkim, ali upečatljivim iskustvom iz gradske politike, danas je stranački neovisna.